Mjölkfri potatisgratängPotatisgratäng är ett gott tillbehör till många rätter. Gör en mjölkfri gratäng som ändå blir härligt krämig och smakrik! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala potatisen och skiva den. Koka tills den börjar mjukna, cirka 10 minuter, i saltat vatten. Gör béchamelsåsen: smält margarinet i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt puttra ihop några minuter och tillsätt därefter sojamjölken, lite i taget. Låt puttra på låg värme tills såsen tjocknat. Salta, peppra och pressa ner vitlöken. Skala och skiva löken och fräs den mjuk på låg värme i olja. Smörj en form, cirka 20X30 centimeter, med mjölkfritt margarin. Varva potatis och lök i formen. Häll béchamelsåsen över. Hyvla margarin över gratängen med en osthyvel och strö över ströbrödet. Sätt in i ugnen på 200 grader. Gratängen är färdig efter ungefär 30 minuter. Kommentar av
Rj
7 december 2012
Maizena redning innehåller mjölk Kommentar av
osignerat
9 oktober 2012
Margarin, mjölkfritt då?
Redaktionens kommentar
2 msk mjölkfritt margarin, ja
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötNya bättre frukostvanorVi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Skriv din kommentar här!